El Clásico

Då var det äntligen dags för denna sprakande seriefinal. Förväntningarna var som vanligt enorma inför El Clásico. Duellerna var som vanligt väldigt uppmålade. Ronaldo vs Messi, denna gigantiska duell som utmålas som världens genom tiderna bästa fotbollsspelare i en och samma match. Som man ser finns det ett flertal intressanta synvinklar på denna match. Avsparken kikar igång och Barcelona inleder piggare. Inga super chanser men ett spelövertag. Känslan var att Real sökte sina positioner första 15 min. Började så smått smyga upp i press efterhand.När klockan var 20-25 min in i första halvlek fick vi se något som Barcelona sällan bjuder på. Närmare bestämt felpass av den högre risken.

Real jobbade sig in i matchen och byggde upp ett klart momentum. Man såg hur Barcelona verkligen började darra.  Tur här att den franska mittbacken Mathieu redan gett Barcelona ledningen på en bra slagen frispark från Messi. Mathieu lämnade Ramos i skolbänken och nickade in 1-0. Real började hitta tempot och löpningarna. Ytorna öppnande upp sig(tacka Benzema) när man skruvade upp tempot. 1-1 kom till efter att Neymar bränt ett jätteläge. Nu pratar vi om något halvdant läge utan Neymar missar verkligen ett superb läge att ge Barcelona lite luft. Dock ett alldeles för klent avslut och Real ställer om och Modric hittar fram till Benzema som klackar bollen till Ronaldo som vräker sig fram och kvitterar. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Andra halvlek i El Clásico

Real hade flera bra lägen i första halvlek att ta ledningen men marginalerna var inte på deras sida. Ronaldo hade bland annat ett ribbskott och en hejdundrande rökare. Barcelona orkade hålla undan kippande efter luft skall tilläggas. I andra halvlek tyckte jag inte Real hade mycket mer att ge. De hade redan kastat allt de hade på Barcelona. Krafterna började tryta efter den enormt höga press de hade spelat med. Vilket var lyckosamt, men att pressa högt mot Barcelona orkar man inte i 90 min. Endast 60 min om man är Real. Tiki Taka fotbollen började dominera matchen och Real skall ändå vara glada att de bara släpper in ett mål i andra halvlek. Barcelona var betydligt bättre och förtjänade denna segern.

Filmningarna i El Clásico

Man kan ibland önska att spelarna la mer energi på detta än det konstanta filmandet. Var vissa stunder rejält pinsamt hur Pepe, Ronaldo, Suarez, Neymar föll och såg döende ut. Det värsta var när de föll utan någon kontakt. Eller varför inte hålla sig för smalbenet när man får ett knä i höftparti. Nej detta gör tyvärr att man tappar lite tro på fotbollen och dess spelare. Någonstans grundar det sig i fördelarna man vinner genom detta beteende. Att kunna straffa spelare för filming i efterhand är ett måste om man någonsin önskar kunna se en match där fokus läggs på fotbollen och inte filmningarna. Att spelarna själva kan se sig i spegeln efter vissa moment i denna matchen förstår jag inte. Falla utan kontakt eller ligga och sprattla för knapp kontakt är en hemskhet som måste bort från fotbollen. Tyvärr lär aldrig detta ske och på något sätt får man vänja sig vid det. Vilket man till viss del gjort men igår när El Clásico skall sparkas igång finns det ändå ett litet hopp att man slipper se allt detta elände. Tyvärr fungerar inte verkligheten så vilket jag försöker intala mig förgäves. Tyvärr var det extra slående igår.

Over and Out och tack för ett bra El Clásico stundtals

enriktigkarl / mars 23, 2015 / Hem