En One Piece för alla

”OnePiece” är namnet på det provokativa plagget som synts på kändisar såväl som i skidbacken under de senaste åren. Ordet är engelska för ett stycke eller en bit och summerar väl hur plagget ser ut. ”En sparkdräkt för vuxna”, argumenterar vissa. ”Skönt plagg med stil”, tycker andra. En one piece jumpsuit som kommer i många glada färger och mönster upprör sannerligen många. Men lika många är det som diggar plagget till max.

Det norska märket OnePiece är det mest etablerade på marknaden. Det var dem som först kom på idén om att para ihop en luvtröja med ett par mjukisbyxor med en lång dragkedja. Många var det som tvivlade, men efter ett tag var framgången ett faktum. Idag tillverkar de många olika sorter av plagget (det finns till och med varianter för hunden!), och dessa är några av dem som man kan välja mellan:

  • Originalvarianten. En enfärgad jumpsuit som passar de flesta. Är trots sin enkelhet väldigt snygg och populär.
  • Den traditionella. Här har man hämtat inspiration från de norska lusekoftorna. Passar utmärkt på fjällsemestern!
  • Den mönstrade. Kommer i många olika tryck som varierar från säsong. Det finns bland annat en med Angry Birds på, och en annan med kamouflagemönster. Riktigt läckert och vill man sticka ut är det definitivt en med mönster som man ska köpa!
  • Slimmade varianten. Tycker man att en vanlig One Piece är alldeles för bylsig så finns det en mer slimmad variant av plagget. Även den kommer i snygga färger och tryck.
  • Den korta. På sommaren är det inte alldeles optimalt med en varm jumpsuit. Därför finns det också en med korta armar och ben som är perfekt för varma dagar.

Slutligen kan man konstatera att det finns en sort för alla. Och då var det där ändå bara ett axplock av det totala utbudet, om man räknar med alla andra märken som gjort diverse versioner.

enriktigkarl / maj 11, 2015 / Hem