Kaffetillbehör som skapar kaffedrinkarna

Ska kaffet vara svart eller vill du ha socker/mjölk? Det var de olika alternativen som länge fanns för den som ville ha en kopp kaffe. Kaffet gjordes ordning i en kastrull på spisen eller i en kaffebryggare. Idag är det betydligt fler val att välja mellan. Många väljer att köpa en perkulatorbryggare då det anses av många vara det bästa sättet att få kaffet riktigt gott. Oavsett om man väljer att brygga kaffet i en klassisk kaffebryggare eller i en perkulatorbryggare så kommer man även till valet om kaffet ska serveras precis som det är efter bryggning eller om det ska göras något mer innan servering. Två av de produkter man kan använda sig av är:

Mjölkskummare: Det finns två varianter på mjölkskummare. Den billigare ser ut som en liten visp men där det sitter batteri i handtaget. Håll ner vispen i mjölken och vänta en stund för att se hur mjölken sakta men säkert skummas. Det man bör komma ihåg här är att det krävs ganska lite mjölk för att få relativt mycket skum. Tar man för mycket mjölk är risken att det skummar över i glaset. Utöver det att det tar alldeles för lång tid. Lägg sedan den skummade mjölken på kaffet.

Den dyrare modellen är de kaffebryggare som både kan göra kaffe och sedan placera den skummade mjölken direkt ovanpå kaffet. Det är sådana maskiner som caféer har men på grund av kostnaden är det få privatpersoner som väljer dessa kaffemaskiner.

Syrup: Syrup eller smaksättningssirap är en trögflytande sockerbaserad vätska med mycket smak. Några av de vanliga smaksättningarna är karamell, vanilj och hasselnöt. Det går att ha några droppar smaksättning i mjölken innan den skummas. På så vis är det enbart mjölken som får denna smak. Men efterhand att mjölken blandas med kaffet kommer även kaffet få en touch av den valda smaken. Det är däremot vanligare att man lägger syrupen i kaffet och rör om.

enriktigkarl / december 12, 2015 / Hem