Lär dig bli snabb på tangentbordet

Precis som rubriken säger kommer detta blogginlägg handla om hur man blir riktigt snabb på att förflytta fingrar över tangenterna. En hel del äldre, även andra grupper men framförallt den äldre kategorin av befolkningen är inte så snabba på tangentbordet. Ett av de absolut vanligaste felen är att man enbart använder 2 fingrar när man skriver.

Touch typing för nybörjare

Hittade häromdagen en sida som handlar just om detta ämne dvs touch typing för nybörjare. Denna sida lär dig på ett väldigt grundläggande och enkelt sätt hur du förbättrar ditt sätt att skriva fort. Att snabbt på tangentbordet är det en hel del som gör idag men med dessa metoder så kan man bli ännu snabbare. Desto snabbare du är på tangenterna desto mer tid kan du spara. Det finns väldigt få jobb idag där man inte jobbar med datorn. Det är utvecklingen som går framåt och den lär fortsätta göra det. Tekniken utvecklas för varje dag. Hur många hade trott att 1999 att man skulle kunna surfa på en klocka tex?

Lär du dig att utveckla ditt skrivande gammal som ung kommer det underlätta i din vardag enormt. Även de som idag tycker de skriver fort kan utvecklas.

 

Hur ofta träna på Touch typing

Detta är något som endast varje enskild individ kan avgöra. Touch typing för nybörjare är riktigt intressant ur många aspekter. Det finns flera nivåer av detta och många olika övningar som man kan testa sig fram igenom. Klarar man det så kan man alltid göra om testerna för att minska tiden och på detta vis bli ännu vassare bakom tangentbordet. Några sista råd är hur du skall sitta som också är intressant.

* Fötterna i golvet

* Håll ryggen rak

* Låren i nivå med stolen.

Genom att hålla denna position när du sitter så minimerar du riskerna för att få ont i ryggen eller uppleva stelhet. Sist men inte minst, ha roligt för det är roligt att utveckla sitt skrivande.

enriktigkarl / maj 13, 2015 / Hem