Svensk sommar

Månaderna bara rusar förbi och Julafton känns som att det var igår. Ändå står vi här och närmar oss mitten på april. På ett sätt känns det oerhört skönt att de tuffaste månaderna är förbi, det är den publika uppfattningen. Det finns en hel del positiva delar med sommaren och nackdelarna är små. Tänkte sammanställa en topplista med de bästa sakerna under sommaren.

 

1. Solen

Kanske inte någon överraskning men denna är i topp. Att kliva ut på morgonen endast iförd ett par slita kortbyxor mixat med en sliten gammal tröja med lite målarfärg och kaffespill på är underbart. Solen stiger så sakta upp och daggen ligger kvar på gräset. Är väldigt få som inte kan uppskatta denna morgonstund ihop med solen.

2. Grilla

Kanske en överraskning att den hamnar så högt men detta är en stor del av den Svenska sommaren. Att grilla är närmast en national måltid i sig själv. Oavsett vad man äter på sommaren så går det att grilla. Ett par öl och en fint grillad köttbit blandad med en enkel potatissallad inhandlad hos närmaste ICA butik är fantastiskt. Vill man lyxa till det ännu mer så rekommenderas starkt att besöka sin närmaste slaktare för en riktigt fin köttbit. Priset brukar inte vara mycket värre än hos ICA och det är kvalité utöver det vanliga.

3. Båt

När båtarna börjar svärma som flugor runt hästar så vet man mycket väl att det är svensk sommar. Alltifrån segelbåtar till motorbåtar till alla yngre förmågor som riskerar livet när de hänger i en lina bakifrån någon båt som gör 30 knopp. Segelbyxorna och skorna är på. Hissa seglet mot västkusten för att bli en livsnjutare över industrisemestern.

4. Bada

Efter en lång resa komma hem och krypa ner till närmaste badstrand med sandstrand och folktomhet är underbart. Kasta av sig alla plagg och lägga sig på rygg och göra ett par bentag för att hamna mitt ute i sjön och känna det ljumna vattnet slå mot kroppen. En underbar upplevelse som andas svensk sommar ut i fingerspetsarna.

5. Nätterna

En stilla promenad i en liten småstad runt 12 snåret i kortbyxor och en tröja. Detta är svensk sommar när den är som bäst. Efter att man grillat och badat hela dagen så är en stilla promenad med hunden ett fantastiskt ögonblick som förgyller den svenska sommaren som få saker gör.

För att sammanfatta det hela så är min tro att vi svenskar är extra bra på att njuta av sommaren då vi har ett klimat som gör att vi älskar dessa sommar månader och verkligen njuter av dem. Inte så konstigt när det några månader senare vänder till -20 från +20. Landet lagom kan leverera fantastiska sommar minnen.

enriktigkarl / april 9, 2015 / Hem